De Wiko’s


De Wiko’s bestaan inmiddels meer dan veertig jaar. Dit stemmingsorkest geniet een grote faam want het is niet niks als je al zo’n lange tijd in staat bent om overal de tent op zijn kop te zetten! De rots in de branding van de Wiko’s is natuurlijk Kobus Algra uit Menaldum. Met zijn enthousiasme en virtuoze accordeonspel is hij één van de grootste Friese muzikanten aller tijden! Daarnaast bezit Kobus over een paar ‘antennes’ die moeiteloos de sfeer in de zaal oppikken zodat altijd de juiste nummers worden gespeeld.

In de jaren ’70 en ’80 hadden de Wiko’s grote hits en stonden zij vaak in de top 40 met liedjes zoals “Op het perron”, “Vlucht 1203″, “Achter mijn bakkie”, “It Bûthúsbankje”, “Tussen ‘t Fliet en Swarte Haan” en “Hoantsje op de toer”. Zij werden vaak op de nationale radiozenders gedraaid en waren veelvuldig te gast in TV- programma’s als “Op volle toeren”. Aan de Wiko’s werd in die tijd vaak de vraag gesteld of zij niet als de andere artiesten van dat moment ‘half uur’ optredens zouden willen gaan doen. Zij genoten op dat moment genoeg landelijke bekendheid om dit te kunnen realiseren.

Uit liefde voor het vak en voor hun publiek, besloten de Wiko’s om maar ‘gewoon te blijven’ en deze stap niet te maken. Daarom zijn de Wiko’s tot op de dag van vandaag gewoon te boeken voor dorpsfeesten, bruiloften en kroegen. Een optreden van de Wiko’s is een garantie voor een geslaagd feest! De Wiko’s bestaan op dit moment uit (natuurlijk) Kobus Algra op accordeon en uit drummer Sybe Krol.

                                                                                                                                                                                   Persfoto
Biografie

Prijs: Op Aanvraag

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp (verplicht)

Artiest

Uw bericht